T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
EDİRNE / UZUNKÖPRÜ - Atatürk Ortaokulu

Tarihçe

1954 yılından beri eğitime hizmet veriyoruz.

Tarihimizle gurur duyuyoruz.

     OKULUMUZUN TARİHİ

 fotograf_galerisi_328509.html

     Osmanlı döneminde Kavak Mahalle camisinde bir Sıbyan mektebi vardı. 1938 yılında Kavak Mahallesi bitişiğinde göçmenlerden oluşan Atatürk mah. kuruldu. bu iki mahallenin çocukları kasaba merkezindeki Gazimahmut ve Sakarya ilkokullarında öğrenimlerini sürdürüyorlardı.

     1951 yılında bu iki mahallenin okul gereksinimlerini karşılamak amacıyla Atatürk İlkokulu´nu Kurma Derneği kuruldu. Dernek yönetim kurulu şu kişilerden oluştu:

        Başkan: Murat DENİZ, İlçe Milli Eğitim Memuru

        Üye: Latif BAĞMAN, Mimarhayrettin İlkokulu Başöğretmeni

        Üye: Ahmet KIRKKAVAK, Muradiye Mahallesi Muhtarı

        Üye: Hüsmen SELEN, Kavak Mahallesi Halkından

        Üye: Ömer ZENGİN, Atatürk Mahallesi Halkından

    İlk iş, her iki mahalleye yakınlığı nedeniyle, Atatürk Okulu´nun kurulduğu Arif ÖZGERGENE´ye ait dört bin metre kare arsanın satın alınması girişimi oldu. Dernek yolu ile Uzunköprü halkı ve esnafından toplanan (2.000) liraya arsa satın alındı. Okulun temeli 30 Kasım 1952´de atıldı. Yapımı, sağlanan yardımlarla iki yılda tamamlandı.

     İki katlı olan okulun Başöğretmen, Öğretmenler odaları ile 8 dershanesi vardı. Muradiye Mahallesindeki Sakarya İlkokulu kapatıldı. Öğretmen kadrosu yeni yapılan Atatürk İlkokulu´na aktarıldı. Atatürk ve Kavak mahallerinden, Gazimahmut ve Sakarya İlkokullarındaki öğrencilerin nakilleri, Atatürk İlkokulu´na yapıldı. 1954-1955 öğretim yılında öğretime başlandı. Okulun ilk Başöğretmeni Nihat ERDEM´dir.

       Öğrenci artışı nedeniyle, ek inşaat yapılması gerekti. Bunun için çeşitli kişilerden 1666 metre kare daha arsa, Okul Koruma ve Yaşatma Derneği´nce satın alınarak, okul arsası 5666 metrekareye ulaştı. Devletçe 308 metre karelik inşaat yaptırıldı. Derneğin olanakları ve devletin katkıları ile dört dershane, bir hizmetli odası, bir ders araçları odası ve çok amaçlı bir salon yapılarak 1971-1972 öğretim yılında hizmete girdi.

      1989-1990 yılında da yapılan ek inşaatla tüm okula kalorifer tesisatı yapıldı. Bu öğretim yılında okul, ilköğretim statüsüne dönüştürüldü.

    Atatürk İlkokulu ve ilköğretim okulunda, kuruluşundan itibaren günümüze kadar başöğretmenlik ve müdürlük yapan öğretmenler:

Başöğretmen: Nihat ERDEM,

Başöğretmen: Murat DENİZ,

Müdür: Cavit KAFKAS, Müdür: İsmet AKGÜN,

Müdür: Süleyman UYSAL,

Müdür: İsmail YENİCİ,

 Müdür: Hüseyin KUZUCU,

Müdür: Oktay KAFKAS,

Müdür: Burhan KABATAŞ,

Müdür: İrfan BALLI

Müdür: Remzi YILDIZPARLAK

Müdür: Hüseyin GÜNDAY( 2014-2023)

Müdür:Erhan AK (2023-)

     2004-2005 eğitim ve öğretim yılının ortasında okulumuzun eski binası deprem riski nedeniyle eğitim öğretime kapatılmış ve ikili öğretime geçilmiştir. 2005 yılı Eylül ayında eski yapı yıkılarak inşaata başlanmış olup, okulun yeni binası 2006-2007 eğitim öğretim yılı başında hizmete girmiştir. 

       

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 07.12.2012 - Güncelleme: 27.09.2023 12:45 - Görüntülenme: 2481
  Beğen | 6  kişi beğendi

Etiketler :
tarihçe,